Izvor: Blic, 13.Avg.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"OCA SE NE PLAŠIM, NEKA IDE U ZATVOR" Dečak čije pismo je potreslo Srbiju sreo se sa nasilnikom na saslušanju

Moj otac mora da ispašta za ono što nam je uradio, pa makar završio u zatvoru, započinje za "Blic" svoju priču M. B. (16) iz Kladova, dečak koji je svojim potresnim pismom zapalio Srbiju.

On se posle skoro mesec dana, u četvrtak, 11. avgusta, na saslušanju u negotinskom tužilaštvu susreo oči u oči sa ocem.

Prethodni put bio je onog dana kada je njegov tata nasrnuo sa vilama na njegovu sestru i baku.

Pročitajte još:

Kaže, sada kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ga je video, nije osetio ništa. Ni tugu, ni bol, ni strah.

- Video sam oca ispred tužilaštva. Bio je normalan, kao da se ništa nije desilo. Seo sam što dalje od njega i okrenuo glavu. Nisam hteo da ga gledam - priča dečak koji je mesecima trpeo maltretiranje i iživljavanje svog oca.

Kaže, kod tužioca su ulazili odvojeno kako bi svako ispričao ono što se tog kobnog julskog dana dogodilo.

- Pitali su me ono što su me svi pitali, a ja sam im rekao ono što i vama. Da nas je maltretirao. Nakon toga podneo sam krivičnu prijavu protiv njega za batine - objašnjava dečak.

Međutim, saslušanje oca odloženo je tek za 26. avgust.

- Dečak je tek u četvrtak prvi put državnim organima ispričao da ga je otac i ranije tukao i maltretirao, te je protiv njega podneo krivičnu prijavu. S obzirom na to da je u pitanju druga krivična prijava, otac se ne može saslušati bez prisustva advokata - kaže za "Blic" Tijana Jelenković, zamenik javnog tužioca u Negotinu.

Ona dodaje da otac zbog loše finansijske situacije nema novca da sebi obezbedi odbranu, te je zbog toga njegovo saslušanje odloženo.

- Do sledećeg saslušanja biće mu dodeljen branilac po službenoj dužnosti - navodi Jelenković i dodaje da ukoliko se na sudu dokažu dečakove tvrdnje, ocu sleduje zatvorska kazna od 2 do 10 godina.

Takođe, ona navodi i da je Centar za socijalni rad u Kladovu početkom avgusta pokrenuo i postupak kojim će se ocu zabraniti prilazak dečaku i njegovoj sestri.

"Pomažu nam dobri ljudi"

M. B. navodi da je od pisanja "Blica" o njegovoj tužnoj sudbini na račun njegove bake uplaćeno dosta novca.

- Javljali su nam se dobri ljudi koji su nam pomogli novčano. Dobio sam i laptop. Za kuću nismo mogli da se dogovorimo jer svi su nudili van Kladova, a ja zbog škole ne mogu daleko - kaže M. B. za "Blic".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.