O problemima zaposlenih u PIO fondu nakon formiranja vlade

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O problemima zaposlenih u PIO fondu nakon formiranja vlade

Beograd -Predstavnici sindikata Republičkog PIO fonda i danas su protestovali ispred Vlade Srbije, a kako su naveli, posle kraćih pregovora u vladi im je obećano da će njihovi zahtevi biti razmatrani po formiranju nove vlade.

Nekoliko stotina zaposlenih u PIO fondu okupilo se u Nemanjinoj ulici u znak protesta zbog smanjenja plata do 30 odsto usled preporuke Državne revizorske institucije (DRI), a predstavnike sindikata primio je, kao i juče savetnik prvog potpredsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vlade, Dragan Đoković.

Predsednica Sindikata zaposlenih u PIO fondu Ljiljana Kremić rekla je za Tanjug nakon sastanka u vladi da je dat nalog Ministarstvu finansija da se preispitaju sporne tačke i primedbe zaposlenih u PIO fondu, a da predstavnici Ministarstva rada i socijalne politike nisu mogli da potpišu nikakvu preporuku pre nego što se formira nova vlada i definišu resori.

- Nadamo se da će se dolaskom novog ministra neko rešenje naći - očekuje Kremić.

Kako je rekla, dogovoreno je da se započne sa procedurom preispitivanja zahteva zaposlenih, i očekuje se da će se to već od ponedeljka naći na stolu novog premijera.

- Sačekaćemo da se formira nova, a tražimo prevazilaženje problema, ne tražimo dodatna sredstva iz bužeta, niti povećanje plata, već samo da nam se plata vrati na nivo na kome je bila pre smanjenja - kazala je Kremić.

Ona je rekla da će zaposleni u fondu PIO i dalje biti u generalnom štrajku, uz poštovanje minimuma procesa rada sve dok se ne počne sa rešavanjem njihovih problema.

Zarade zaposlenih u PIO fondu smanjene su počev od 21. marta posle preporuke Državne revizorske institucije (DRI) da se plate radnicima u tom Fondu smanje do 30 odsto.

Zaposleni su zato, nakon jednočasovnog štrajka upozorenja krajem marta stupili i u generalni štrajk 8. aprila.

I na jučerašnjem sastanku sindikatima je obećano da će predstavnici vlade pokušati da reše njihov problem u saradnji sa nadležnim ministarstvima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.