O poreklu imovine će biti javna rasprava

Izvor: Mondo, 29.Jul.2015, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O poreklu imovine će biti javna rasprava

Vlada Srbije je formirala radnu grupu koja će pripremiti zakon o poreklu imovine, o kojem će se voditi javna rasprava, kazao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug, Zoran Žestić

"Radnom grupom će rukovoditi ministar pravde Nikola Selaković, a lično ću nadgledati njen rad", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Smisao tog zakona, kako je istakao, "nisu leva ili desna skretanja, već bolja naplata poreza".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Ne može neko da ima 40 stanova ili 50 nekretnina, a prima platu 120.000 dinara", kazao je Vučić i dodao da je namera Vlade da spreči utaje poreza kojima se nanosi šteta građanima.

On je pozvao građane da traže fiskalne račune jer to rade za sebe, kako bi bilo novca za izgradnju škola, bolnica, puteva.

Vučić je istakao da je akcija Poreske uprave na devet splavova pokazala da niko od vlasnika nije imao prijavljene sve radnika i da su vodili dupla knjigovodstva.

Odgovarajući na pitanja o referendumu u Republici srpskoj premijer je izjavio da je njegova obaveza da nikada ne pokaže dozu lične ni politilčke sujete i da u svakom trenutku čuva odnose između RS i Srbije na najvišem nivou.

"Neću ni reč reći o tom pitanju. Naša obaveza je da čuvamo mir i stabilnost, da uvek pomognemo Republici Srpskoj,. Zamolio sam Dodika da još jednom odluku razmotri", rekao je Vučić i dodao:

"Nisam imao u vidu sebične interese Srbije, imam širok pogled u budućnost, mislim da sam dobro video, ali ostavljam mogućnost i da nisam. Moja odgivornist pred građanima Srbije je neuporedivo veća."

Premijer je rekao da Srbija neće ugrožavati regionalnu stabilnost.

"Suprostavili smo se najvećim silama u svetu o najvažnijim pitanjima", kazao je on.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.