Novosti: Brisel će reagovati na hrvatsku retoriku

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2016, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Brisel će reagovati na hrvatsku retoriku

Zvanični Brisel će odgovoriti na upozorenja premijera Srbije Aleksandra Vučića o eskalaciji zapaljive retorike u Hrvatskoj, pišu Novosti.

Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančić potvrdno je odgovorila na pitanje tog lista da li će neko iz vrha EU odgovoriti na nedavno pismo srpskog premijera.

Vučić je početkom meseca poslao najvišim zvaničnicima EU pismo u kome ukazuje na nedopustive izjave i akte u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Hrvatskoj, kojima se ugrožavaju dobrosusedski odnosi i komplikuje situacija u regionu.

U međuvremenu je situacija eskalirala, budući da je bivši hrvatski premijer Zoran Milanović izrekao niz uvreda na račun Srbije, srpskog naroda i državnog vrha Srbije, a Bosna i Hercegovina je obustavila istragu napada na premijera Vučića, prošle godine u Srebrenici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.