Novosađani danas pale sveće za ubijenog Marka

Izvor: Mondo, 25.Nov.2014, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani danas pale sveće za ubijenog Marka

U Novom Sadu, kod spomenika Svetozaru Miletiću, Novosađani će od 17 sati danas paliti sveće i odati poštu stradalom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

U pozivu na sajtu "Novina novosadskih" navodi se da se pozivaju Novosađani bez obzira na navijačko ili bilo koje drugo opredeljenje da odaju poštu Ivkoviću koji je, kako se navodi, mučki ubijen u Istanbulu pred košarkašku utakmicu beogradskog kluba i Galatasaraja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Pozivamo sugrađane da u utorak u 17 časova zapale sveću kod spomenika Miletiću u centru Novog Sada i na taj način ne samo odaju poštu, već iskažu i dostojanstvo, nacionalnu svest i revolt zbog ovog gnusnog i bezumnog zločina kao i još gnusnijih reakcija kako navijača Galatasaraja, tako i dela turske javnosti u danima nakon ubistva", navodi se na sajtu "Novina novosadskih".

Ivković je sahranjen u ponedeljak na Bežanijskom grobljuu Beogradu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.