Novo obećanje za isplatu petine duga

Izvor: Danas, 06.Mar.2015, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo obećanje za isplatu petine duga

Kraljevo - - Grupa radnika nekadašnjeg giganta "Magnohrom" iz Kraljeva godinama unazad pokušava da istera pravdu i naplati svoja zaostala potraživanja. Tu grupu čini njih oko 1.600, a nekoliko desetina njihovih predstavnika danima unazad organizuje proteste ispred i u zgradi gradske skupštine, pokušavajući da pažnju medija i gradskih čelnika usmere ina svoj problem. Čini se da su u tome i uspeli.

Njihovi predstavnici su juče ujutru u pratnji gradonačelnika Kraljeva Tomislava >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Ilića i načelnika Raškog upravnog okruga putovali za Beograd, a njih oko stotinak je ostalo da ih sačeka u sali Skupštine grada. Po povratku iz Beograda, predstavnici radnika i gradski i regionalni funkcioneri su izašli pred radnike i medije.

Predstavnik radnika Lazar Pavlović nije krio svoje zadovoljstvo i optimizam za konačno rešenje isplate zakinutih 20 odsto neisplaćenih zarada, a prema konačnim sudskim rešenjima, na šta su svojevremeno pred izbore 2012. godine pristali, verujući u tada dato obećanje da će "Magnohrom" brzo biti prodan austrijskoj firmi RHI. Do prodaje nije došlo, a radnici koji su prihvatili da im se ne isplati tih, još iz 2008 godine, zaostalih 20 odsto plata, shvatili su da su prevareni. I zatražili su svoj "ulog" u (još uvek) neostvareni projekat pokretanja "Magnohroma".

To im je u Beogradu i obećano, na sastanku sa ministrom Selakovićem, a oni su aplauzom nagradili načelnika Simovića za njegovo zalaganje da do sastanka brzo dođe.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.