Novinarka: Videla sam da žandarm udara Vučića

Izvor: Mondo, 31.Maj.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarka: Videla sam da žandarm udara Vučića

Novinarka televizije N1 Jelena Zorić svedočila je pred Višim sudom u Beogradu da je 28. septembra 2014. godine videla da žandarm udara pendrekom u leđa Andreja Vučića, brata premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: screenshot/youtube/n1

Zorićeva je sa snimateljem bila nedaleko od mesta incidenta koji se odigrao na uglu Birčaninove i Svetozara Markovića, kada su kamerom zabeležili deo incidenta.

Svedočeći na suđenju osmorici žandarma >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << optuženih za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa na Vračaru, Zorićeva je rekla da je tom prilikom pored žandarma videla još nekoliko civila, a potom je čula graju i reči "alo, odbij, šta to radiš".

Prema njenom svedočenju, došlo je do tuče, i ona je videla da se jedno lice sa kapuljačom brani.

Kasnije je nakon pregleda snimka videla da je reč o Andreju Vučiću, koji je u jednom trenutku bacio flašicu sa vodom.

Zorićeva nije videla da li je Predrag Mali udaran.

Rekla je da je jedini udarac koji je videla bio udarac pendrekom po leđima brata premijera Srbije.

Nakon nje svedočio je pripadnik obezbeđenja premijera, odnosno vozač prethodnice Darko Kostić.

On je ispričao da je u ranim časovima na dan održavanja Parade ponosa dobio službeni zadatak zajedno sa Sašom Jovanovićem i Sašom Stankovićem, koji su takođe "zakačili" batine žandarma.

Kostić je rekao da su oni zaustavljeni na uglu Birčaninove i Svetozara Markovića, Jovanović je izašao iz kola i Kostić je krenuo za njim, ali su ga pripadnici Žandarmerije zaustavili, i pribili uz zid, iako je uredno pokazao legitimaciju.

Kostić je ispričao da mu je tom prilikom jedan od pripadnika Žandarmerije čak uperio pištolj u glavu.

Nakon što se situacija smirila, on je Jovanovića, Stankovića, Vučića i Malog prevezao vozilom do Vlade Srbije, gde se nalazila medicinska ekipa.

Suđenje se nastavlja 20. juna.

Osmorica Žandarma su optuženi za prebijanje braće premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i još dvojice pripadnika vojne policije na dan održavanja Parade ponosa 28. septembra 2014. godine.

Više tužilaštvo u Beogradu tereti pripadnike Žandarmerije da su kao saizvršioci počinili krivicno delo napada na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

Optuženi su Prerag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Ðordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Komandant voda Žandarma - Mitrović tereti se i za krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

O incidentu postoji i video zapis koji su objavile gotovo sve televizije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.