Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Okt.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi turski vazdušni napadi na položaje PKK u Turskoj i Iraku

Turski avioni bombardovali su u noći između subote i nedelje položaje Radničke partije Kurdistana (PKK) na istoku zemlje i na severu Iraka, tokom nove vojne operacije protiv kurdskih pobunjenika, saopštila je turska vojska.

Borbeni avioni F-16 bombardovali su 17 položaja PKK-a na severu Iraku gde su uništili skloništa kurdskih pobunjenika, navela je vojska.

Turski avioni su takođe gađali i uništili skladište oružja u proviniciji Hakari na granici s Irakom, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << provinciji Kars na istoku Turske.

Turska od jula, kada je prekinuto primirje s PPK-om, sprovodi vojnu ofanzivu protiv kurdskih pobunjenika koji sa svoje strane napadaju pripadnike turskih snaga bezbednosti.

Od jula je poginulo 150 turskih vojnika i policajaca kao i 1.000 Kurda.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski avioni bombardovali položaje Radničke partije Kurdistana

Izvor: Blic, 04.Okt.2015

Turski avioni bombardovali su u noći između subote i nedelje položaje Radničke partije Kurdistana (PKK) na istoku zemlje i na severu Iraka, tokom nove vojne operacije protiv kurdskih pobunjenika, saopštila je danas turska vojska...Borbeni avioni F-16 bombardovali su 17 položaja PKK-a na severu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.