Novi posalnici SPS položili zakletvu

Izvor: Press, 31.Jul.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi posalnici SPS položili zakletvu

Novi poslanici su polozili zakletvu pred Skupštinom čime je počeo da im teče mandat.
Na Predlog zakona o privatizaciji podneto je 116 amandmana, od kojih je usvojeno devet, a na Predlog izmena i dopuna Zakona o stečaju 23 amandmana, od kojih je vlada usvojila šest.
Na izmene i dopune Zakona o postpuku registracije u Agenciji za privredne registre nisu uloženi amandmani.
Poslanici Nove stranke Žoran Živković i Vladimir Pavićević podneli su amandmane na sve članove >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na izmene Zakona o privatizaciji sa jedinstvenim tekstom - briše se.
Živković je kao obrazloženje naveo da je postojeći zakon dovoljno dobar i da ga treba samo primenjivati kako treba.

 
To je izazvalo burno reagovanje poslanika SNS koji smatraju da je zahtev da se brišu svi članovi zakona potpuno besmislen.
Tokom načelne rasprave koja je završena u utorak, poslanici većine su predložena zakonska rešenja ocenili kao dobra, dok je opozicija stava da je loše rešenje to što je ostavljena mogućnost privatizacije direktnom pogodbom.
Ministar privrede Dušan Vujović rekao je tada da je Predlogom zakona o privatizaciji predviđeno da se proces privatizacije preostalih društvenih preduzeća "otkoči" i da se završi do decembra 2015. godine.
On je naveo da je u Agenciji za privatizaciju trenutno 584 preduzeća, od kojih je 161 u restrukturiranju zbog neuspele privatizacije. 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Svi amandmani Nove "briše se"

Izvor: B92, 31.Jul.2014

Beograd -- U toku je sednica parlamenta na čijem dnevnom redu je rasprava o 139 amandmana na zakone iz oblasti privrede...Na Predlog zakona o privatizaciji podneto je 116 amandmana, od kojih je usvojeno devet, a na Predlog izmena i dopuna Zakona o stečaju 23 amandmana, od kojih je vlada usvojila šest...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.