Izvor: Danas, 07.Jul.2015, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi oblik migracija povećava rizik od eksploatacije

Beč, Beograd - Na dvodnevnom sastanku Alijanse za borbu protiv trgovine ljudima koji je održan u Beču, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić sastao se sa direktorom Kancelarije UN za drogu i kriminal (UNODC) Jurijem Fedotovim. Kako se navodi u saopštenju ministarstva, na sastanku se razgovaralo o načinima umanjenja rizika od trgovine ljudima u okviru migracionih ruta.

Nikolić je istakao da je pitanje borbe protiv trgovine ljudima jedno od >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << prioritetnih tokom predsedavanja Srbije OEBS-u. On je ukazao na značaj teme konferencije zbog novog oblika mešovitih migracija koji obuhvata kako izbeglice i tražioce azila, tako i ekonomske migrante, koji su pod rizikom od trgovine ljudima i različitih oblika eksploatacije.

Nikolić je objasnio da su najranjivije kategorije među migrantima deca koja putuju bez pratnje roditelja, mlade devojke i žene, kao i tražioci azila "koji ne biraju način da pobegnu iz svoje zemlje, što ih dovodi do trgovca ljudima koji ih u nameri eksploatacije krijumčare kroz mnoge zemlje do krajnjeg odredišta", navodi se u saopštenju.

Tokom konferencije državni sekretar je razgovarao o zajedničkoj saradnji i programu UNODC za Jugoistočnu Evropu koji će biti predstavljen u oktobru.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Nikolić sa predstavnikom OEBS-a o borbi protiv terorizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2015

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić razgovarao je danas u Beču sa direktorom OEBS Direkcije za transnacionalne pretnje Aleksejem Lizenkovim o saradnji u oblasti borbe protiv terorizma, visokotehnološkog kriminala i drugim prekograničnim pretnjama..."Lizenkov je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.