Novi napadi u Iraku

Izvor: B92, 25.Jul.2014, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napadi u Iraku

Kirkuk -- Četiri osobe su poginule i najmanje 19 je povređeno danas u seriji napada na šiitska svetilišta u Kirkuku na severu Iraka, saopštili su izvori iz policije.

Prvi bombaški napad se dogodio ispred jednog šiitskog svetilišta gde su četiri osobe poginule i 15 povređeno.

Tri druga napada su se desila u različitim delovima grada.

Iako su sunitski ekstremisti zauzeli veliki deo severa Iraka, Kirkuk je pod kontrolom kurdske zajednice.

Kurdske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage iskoristile su napredovanje suntiskih pobunjenika i 12. juna zauzele Kirkuk, koji se nalazi na teritoriji koja je već dugo predmet njihovog sukoba sa Bagdadom.

Kirkuk je udaljen 240 kilometara od Bagdada. Pre nego što su taj grad zauzeli Kurdi, bezbednost tamo zajednički su osiguravale arapske, kurdske i turkmenistanske snage.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Irak: Najmanje četvoro mrtvih, 19 ranjeno

Izvor: Akter, 25.Jul.2014

Najmanje četiri osobe su danas poginule, a 19 ranjeno u gradu Kirkuk na severu Iraka u seriji eksplozija u blizini šiitskih svetilišta, saopštili su policija i bolnički izvori

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.