Novi konkursi za posao

Izvor: RTS, 24.Nov.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi konkursi za posao

Niška NVO Eneka, koja je do sada pomogla u pokretanju blizu 400 malih biznisa u oblasti poljoprivrede, usluga i proizvodnje, raspisala je novi konkurs, koji je otvoren do kraja januara. Ova organizacija podržaće otvaranje još 100 malih preduzeća u opremi, i obuci budućih preduzetnika sa dobrom poslovnom idejom iz čitave Srbije.

Milica je modna dizajnerka iz Niša koja je pokrenula malu modnu radionicu i za samo dve godine proširila posaoiI otvorila radnje u Nišu i Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U tome joj je, u opremi i poslovnoj obuci, pomogla organizacija Eneka.

"Te mašine iz donacije su mi mnogo značile i otvorila se mogućnost da zaposlim još radnika. Za sada imam 3 i imam potrebu za još", kaže Milica Tričković, modni dizajner.

Kroz program "Pokreni se za posao" do sada je otvoreno 385 malih biznisa i zaposleno 1.300 ljudi. Partneri u programu su niška NVO Eneka i kompanija Filip Moris.

"Program obuhvata donaciju u opremi, poslovnu i stručnu obuku iz marketinga, prodaje, finansija i izrade biznis plana", kaže Milivoje Jovanović, NVO Eneka.

"Ako pogledate da tek svaki četvrti ili peti mali biznis koji se pokrene u Srbiji opstane, a u našem programu svih 385 podržanih klijenata i dalje uspešno rade i zapošljavaju ljude, mislim da svi treba da budemo ponosni", kaže Jelena Preradović Stevanović, kompanija "Filip Moris".

Među prvima, egzistenciju uz pomoć ovog projekta pre šest godina obezbedila je Olivera Mitrović. Ona je posle višegodišnjeg bezuspešnog traganja za stalnim zaposlenjem konkurisala kod Eneke i tako došla do prvih kompjutera i sigurnog posla.

"Delimično sopstvenim sredstvima, delimično sredstvima Eneke uspela sam da otvorim sopstveni biznis, registrovala preduzeće d.o.o. za obuke iz knjigovodstva, marketinga, menadžmenta i izvršnih finansija", kaže Olivera Mitrović, ekonomista.

Klijenti koji su pokrenuli biznis uz doniranu opremu u vrednosti 2.000 evra u obavezi su da registruju delatnost, zasnuju radni odnos i vrate sredstva u visini 20 odsto vrednosti opreme.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.