Novi dan sa Holanđaninom koji pomaže deci oboleloj od raka

Izvor: N1 televizija, 22.Apr.2016, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan sa Holanđaninom koji pomaže deci oboleloj od raka

Aktuelnosti kroz pregled dnevne štapme komentarišemo sa Radomanom Kanjevcem, glavnim i odgovornim urednikom Drugog programa Radio Beograda.

Službenik holandske ambasade Ivar Skirs planira da 30. aprila krene na put biciklom od Haga do Beograda. On će svojim dvotočkašem preći više od 2.000 kilometara. Realizovaće taj poduhvat kako bi prikupio sredstva za Udruženje "Nurdor", koje okuplja roditelje i prijatelje dece lečene od raka.

Saznaćete kako se priprema, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << šta ga je konkretno motivisalo da započne takvu vrstu putovanja, kakvu poruku svojim činom želi da pošalje i očekuje li da njegov gest doprinese široj društvenoj akciji kada su u pitanju uslovi u kojima se deca leče i u kojima borave.

Međunarodni dan knjige i autorskih prava, 23. april obeležava se nizom akcija, tribina i predavanja. Posebno zanimljivo dešavanje ovim povodom priređeno je u Čuburskom parku gde je u toku Književni maraton. Kako izgleda ova vrsta maratona i ko su učesnici, reći će nam Jelica Greganović, novinarka i publicistkinja.

U rubrici "Čitamo" predstavljamo roman Ivana Ivanjija, "Moj lepi život u paklu", ispovest bivšeg logoraša, kasnije svedoka čitave epohe, Titovog prevodioca, diplomate i pisca.

Osnovna škola "Stari grad" je jedina državna škola u Srbiji koja učestvuje u projektu Šekspirova nedelja pod pokroviteljstvom Šekspirove fondacije iz Stradforda. Razgovaraćemo o manifestaciji "Dani Šekspira" kojom su obeležili 400 godina od smrti velikog dramskog pisca i pesnika.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.