Novi Grad: Poslodavac nasrnuo na inspektora rada

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jul.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Grad: Poslodavac nasrnuo na inspektora rada

NOVI GRAD - Republički inspektor rada i zaštite na radu danas je u Novom Gradu fizički napadnut tokom službene kontrole privrednog subjekta na području opštine Novi Grad od strane poslodavca.

Kako je saopšteno iz Inspektorata RS, on je fizički nasrnuo na inspektora kada je počeo da uzima izjave od radnika koji su kod njega zatečeni, a koji nisu imali radno-pravni status regulisan u skladu sa zakonom.

"Zbog doživljenog stresa i fizičkih tragova nasilja inspektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je zatražio ljekarsku pomoć. O događaju je obaviještena policija, koja je izašla na lice mjesta", saopštili su u Inspektoratu u kojem nisu željeli da imenuju ni nasrtljivog poslodavca, a ni inspektora.

Kako saznajemo, do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" poslodavac je davao izjavu u policiji u vezi s incidentom.

Oni očekuju da će nadležni organi javnog reda i mira preduzeti sve potrebne mjere jer napad na službeno lice predstavlja krivično djelo.

U saopštenju se napominje da ovo nije prvi put da su inspektori napadnuti, da su im osim fizičkog napada otimani mobilni telefoni, skidani točkovi s automobila, pa čak su im i životi bili ugroženi prijetnjom vatrenim oružjem.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.