Nove vojne uniforme

Izvor: Blic, 10.Sep.2010, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove vojne uniforme

Vojska Srbije, posle 17 godina, uvodi nove vojničke uniforme i do kraja godine oko 8.500 njenih pripadnika dobiće novi izgled. Posao vredan tri miliona evra dobilo je državno preduzeće „Jumko“, koje je i jedini proizvođač uniformi od domaćih materijala. Pripadnici Kopnene zone bezbednosti biće prvi koji će dobiti modernu, savremenu maskirnu uniformu, a promovisaće je danas zastavni vod na promociji potporučnika kadeta 130. i 131. klase Vojne akademije. Maskirni dezen je zaštićen, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neće ga biti u slobodnoj prodaji

- U godini krize uspeli smo da rešimo i ovaj problem i da na osnovu naredbe ministra odbrane, krenemo u opremanje Vojske Srbije novim uniformama, što je zaista veliki uspeh. Odabirom domaćeg državnog preduzeća za proizvođača Ministarstvo odbrane nastavlja podršku domaćoj industriji. U toku proizvodnje sve vreme biće uključena vojna kontrola kvaliteta. Što se tiče plana opremanja novim modelom uniformi, verujem da će ih do kraja iduće godine imati sva vojna lica - kaže za „Blic" Ilija Pilipović, pomoćnik ministra odbrane.

Proizvodnja je poverena domaćem proizvođaču i to je priprema za buduće nastupanje na svetskom tržištu, s obzirom na to da je do 1998. godine „Jumko" proizvodio uniforme za nemačku, italijansku, francusku i špansku armiju. U to vreme posedovali su i licencu Bundesvera, nemačke vojske, i bili jedan od vodećih proizvođača u­­ opremanju evropskih armija. Danas izrađuju odeću za austrijsku vojsku.

Opširnije pročitajte u izdanju za subotu, 11. septembar 2010.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska banka: Po hiljadu evra za najbolje mlade oficire

Izvor: Economy.rs, 10.Sep.2010

Trojicu najboljih novih oficira Vojske Srbije, na sutrašnjoj svečanosti povodom promocije potporučnika - kadeta 130. i 131. klase Vojne akademije, u Domu Narodne skupštine, Srpska banka će nagraditi sa po hiljadu evra.

Nastavak na Economy.rs...

Jumko kroji nove uniforme za Vojsku Srbije

Izvor: Mondo, 11.Sep.2010, 01:42

Državno preduzeće Jumko dobilo je posao krojenja novih modernih uniformi Vojske Srbije, vredan tri miliona evra, piše Blic.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.