Novak u ponedeljak putuje u Nemačku na lečenje

Izvor: RTS, 22.Avg.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak u ponedeljak putuje u Nemačku na lečenje

Četvorogodišnji Novak Kokorović, koji boluje od teške neurološke bolesti, otputovaće u ponedeljak u Nemačku na lečenje, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Mališana će sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" ispratiti ministar zdravlja Zlatibor Lončar, po čijem je nalogu po hitnom postupku organizovan stručni konzilijum koji je dao preporuku Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da Novak nastavi lečenje u inostranstvu, prenosi Tanjug.

Fond >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je preporuku prihvatio i odobrio novac za njegovo lečenje, a u akciju su se donacijama uključili i Kontrola leta i "Elektromreža Srbije".

Novak ima "Dendi Voker" sindrom - gde dolazi do oticanja mozga i čestih epileptičnih napada, a oboljenje se javlja kod jednog od 30.000 mališana.

Njegovo zdravstveno stanje u poslednjih nekoliko dana naglo se pogoršalo, a u Srbiji su iscrpljene sve mogućnosti dalje dijagnostike i njegovog lečenja.

Roditelji malog Novaka Kokorovića pre 11 godina izgubili su devojčicu koja je bolovala od iste bolesti kao i njen brat.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.