Nova zgrada RTV suštinsko pitanje za Srbiju

Izvor: Mondo, 28.Jul.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nova zgrada RTV suštinsko pitanje za Srbiju"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je izgradnja nove zgrade Radiotelevizije Vojvodine suštinsko pitanje za taj grad, Vojvodinu i državu Srbiju.

Foto: Screenshot

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa generalnim direktorom RTV Miodragom Koprivicom, a tema razgovora bila je izgradnja novog objekta za tu medijsku ustanovu, saopštio je Vučevićev kabinet.

Kako je rečeno na sastanku, Grad Novi Sad apsolutno podržava odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vlade Vojvodine da se formira Odbor za izgradnju zgrade RTV, jer je to jedno od suštinskih pitanja kako za Grad, Pokrajinu, tako i za državu Srbiju.

"Novi Sad i dalje ima jedan ružan simbol stradanja iz 1999. godine i vreme je da konačno pokrenemo rešavanje tog pitanja. Grad je spreman da kao partner u timu pruži podršku realizaciji izuzetno važnog projekta i izdvoji deo sredstava za rušenje postojećeg objekta na Mišeluku, odnosno za čišćenje terena", rekao je Vučević.

Vučević je naveo da je o tome već razgovarao sa predsednikom Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem.

"Cilj nam je da rebalansom i gradskog i pokrajinskog budžeta u septembru obezbedimo novac i da krenemo da radimo. To su za sada načelni razgovori, ali kroz sednice Odbora sve će biti konkretizovano, a glavna ideja je da Pokrajina i Grad budu sufinansijeri radova na čišćenju terena za izgradnju nove zgrade", rekao je Vučević.

Direktor RTV izvestio je gradonačelnika da je teren na Mišeluku proveren i da nema nikakvih bezbednosnih rizika od eksplozivnih naprava, radijacije i sličnih opasnosti.

"Izgradnja nove zgrade RTV za Grad je značajna i zbog toga što će doprineti da punim potencijalom zaživi Mišeluk, kao veoma atraktivna lokacija, koja je za sada zapostavljena", zaključio je Vučević.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.