Nova vrsta otkrivena na najdubljem mestu na Zemlji (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vrsta otkrivena na najdubljem mestu na Zemlji (VIDEO)

Na najdubljem mestu na Zemlji otkrivena je nova vrsta ribe.

Riba je otkrivena tokom istraživanja pacifičkih dubina, a snimak je napravljen na dubini od 8, 145 metara u Marijanskoj brazdi.

Međunarodni institut za istraživanje okeana Schmidt organizovao je ekspediciju koja je trajala 30-tak dana. Jedno od najopširnijih istraživanja sproveli su naučnici koji su preko 90 puta poslali istraživačku sondu bez ljudske posade na dubine od 5000 do 10500 metara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Proučavali su strme zidove podvodnog kanjona pa su pritom snimili više od sto sati materijala. Na dubini od osam hiljada metara snimili su ribu za koju pretpostavljaju da pripada porodici Liparida, prenosi BT.

Pre ovog otkrića, životinja koja je pronađena na najvećoj dubini, bila je riba "Pseudoliparis Amblistomopsis", koja je pronađena u Japanskoj brazdi na dubini od 7700 metara, takođe u Tihom okeanu.

Naučnici smatraju da autentičnost otkrića nove vrste neće moći da bude dokazana dok se ta riba ne uhvati i pobliže istraži i da ne liči ni na jednu poznatu vrstu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.