Nova vlada imaće 16 ministarstava

Izvor: B92, 23.Apr.2014, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlada imaće 16 ministarstava

Beograd -- Predlozi izmena zakona o vladi i o ministarstvima, koje predviđaju da nova vlada ima 16 ministarstva, stigli su u Skupštinu Srbije, izjavio je Zoran Babić.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke je agenciji Beta rekao da će vlada imati 16 ministarstava i biti odraz ekonomskog stanja države i ušteda koje moraju da se naprave.

Babić je kazao da će poslanici sutra početi raspravu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tim predlozima zakona, a da će 27. aprila Srbija dobiti novu vladu.

Buduća Vlada Srbije će, kako je predloženo, imati sledeća ministarstva:

Ministarstvo finansija

Ministarstvo privrede

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

Ministarstvo gradevine, saobraćaja i infrastrukture

Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministarstvo pravde

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministarstvo odbrane

Ministarstvo spoljmnih poslova

Ministarstvo prosvete i nauke

Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja

Ministarstvo omladine i sporta

Ministarstvo kulture i informisanja

Ko će biti ministri?

Iako kadrovska rešenja za novu Vladu Srbije još nisu određena, neka imena su poznata iz ranijih najava lidera SNS-a Aleksandra Vučića.

Tako bi ministar finansija trebalo da ostane Lazar Krstić, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Rasim Ljajić bi mogao da zadrži mesto ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, ali se pominje i za ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, koje je inače vodio od 2008. do 2012. u vladi Mirka Cvetkovića.

Nikola Selaković je i dalje u opciji za ministra pravde. Vučić je više puta isticao da je zadovoljan njegovim radom na toj poziciji, a poslednjih nedelja se Selaković pominje kao kandidat za gradonačelnika Beograda.

Očekuje se da potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović zadrži resor energetike, dok je štampa više puta navodila da bi Nebojša Stefanović, drugi potpredsednik SNS-a, mogao biti ministar policije.

Još nije jasno koliko će SPS imati ministara u novoj vladi, ali je izvesno da će Ivica Dačić imati jednu fotelju, najverovatnije diplomatiju.

Mandatar Aleksandar Vučić je juče izjavio da će u njegovoj vladi biti dosta eksperata i nestranačkih ličnosti, a takođe je najavio da će imena budućih ministara prvo izneti svojoj stranci na GO u petak 25. aprila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada će imati 16 ministarstava

Izvor: Mondo, 23.Apr.2014

Predlozi izmena zakona o vladi i o ministarstvima, koje predviđaju da nova vlada ima 16 ministarstva, stigli su..

Nastavak na Mondo...

Babić: Vlada Srbije imaće 16 ministarstava

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2014

BEOGRAD - Prijedlozi izmjena zakona koji predviđaju da nova Vlada Srbije ima 16 ministarstva, stigli su u Skupštinu i o njima će poslanici sutra početi raspravu, rekao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke /SNS/ Zoran Babić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Parlament o Zakonu o ministarstvima

Izvor: Akter, 24.Apr.2014, 09:18

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće danas Predlog zakona o ministarstvima, koji predviđa da će buduća vlada imati 16 ministarstava

Nastavak na Akter...

Sva javna preduzeća pod jednu kapu

Izvor: B92, 24.Apr.2014

Beograd -- Javna preduzeća ubuduće će biti u nadležnosti Ministarstva privrede, a ne kao što je do sada bio slučaj u okviru resornih ministarstava...To je novinarima u Skupštini kazao šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić..."Ministri u svojim resorima treba da vode računa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.