Nova sednica parlamenta, neke stranke pozivaju na bojkot

Izvor: B92, 26.Maj.2017, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova sednica parlamenta, neke stranke pozivaju na bojkot

Beograd -- Nova sednica Skupštine Srbije trebalo bi da počne danas, a pojedine partije pozvale su na bojkot sednice zbog "nedoličnog" načina na koji je zakazana.

Bojkot su zatražili poslanici pokreta Dosta je bilo i Liberalno demokratske partije.

LDP ocenjuje da je sednica parlamenta zakazana "iza leđa" poslanika i "organizovana po pravilima švercera sa crne berze".

DJB ocenjuje je da je cilj "nedoličnog" načina zakazivanja sednice, bez dovoljno vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da opozicija predloži svoje zakone za dnevni red, da se ućutka opozicija i onemogući rasprava o smeni predsednice parlamenta Maje Gojković i potpredsenika Skupštine Miroljuba Arsića.

Sednica je prvobitno bila zakazana za 10 časova da bi potom bila pomerena na 15.30.

Predsednica Skupštine Srbije inače je predložila da na dnevnom redu nove sednice bude više međunarodnih sporazuma, među kojima su i Sporazum ;o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih i ;Sporazuma o osnivanju Balkanskih vojnomedicinskih snaga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gojkovićeva optužila deo opozicije za pokušaj falsifikovanja saziva sednice

Izvor: RTS, 26.Maj.2017

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković optužila je poslanike Nove stranke, Dveri i SDS-a da su pokušali da falsifikuju saziv sednice i da su to uradili uz pomoć zaposlenih u pisarnici parlamenta. Poslanici Zoran Živković i Marko Đurišić to negiraju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.