Nova oluja nad Beogradom, problemi sa avionima /FOTO

Izvor: B92, 27.Jun.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova oluja nad Beogradom, problemi sa avionima /FOTO

Beograd -- Nakon veoma toplog i sunčanog dana u Beograd su stigli tamni oblaci, temperatura je pala za nekoliko stepeni i počela je jaka kiša uz vetar.

"U Beogradu od 18.30h kiša, pljuskovi, grmljavina, kratkotrajno olujni vetar i grad", upozorava RHMZ na svom sajtu.

Osim toga, oni navode da će večeras u Vojvodini, zapadnoj, centralnoj i jugozapadnoj Srbiji takođe biti jaki pljuskovi, grmljavina, olujni vetar i grad.

Stanje u saobraćaju je normalno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kažu za B92.net iz „BG taksija“.

Usled olujnog nevremena letovi nekih kompanija ka Beogradu preusmereni su na aerodrome u susednim državama, a neki letovi iz Beograda kasne.

Za Budimpeštu su preusmereni letovi avio-kompanije Er Srbije iz Pule i kompanije Vizera iz Baden Badena, dok je avion Ostrijan erlajnsa sleteo na aerodrom u Temišvaru, saopštio je Aerodrom Beograd.

U odlasku iz Beograda kasne letovi koji su bili predvidjeni za poletanje posle 18.00 časova.

U skladu sa propisima i procedurama u cilju očuvanja bezbednosti letenja da se vazduhoplovi u takvim vremenskim uslovima ne smeju snabdevati gorivom, od 18.30 časova obustavljeno je snabdevanje azduhoplova gorivom.

Očekuje se da će snabdevanje gorivom biti nastavljeno posle 21 sata, navedeno je u saopštenju. Jako nevreme pogodilo je u ranije tokom dana Zaječar, a kako javljaju čitaoci b92.net, padala je kiša i duvao vetar koji je čupao i saobraćajne znakove.

Podsećamo, jake kiše praćene gradom napravile su i u prošlu nedelju velike probleme u Beogradu.

Na pojedinim mestima nisu radili ni semafori ni rasveta. Nakon trećeg pljuska, na ulicama je mnogo vode, a prava reka je tekla niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana.

Nakon toga, isto se dogodilo i sutradan, u ponedeljak, kada je nevreme praćeno gradom, jakim vetrom i grmljavinom pogodilo je Beograd.

Na društvenim mrežama objavljenje su brojne fotografije grada koji je od veličine klikera pa do čak veličine šljive i skoro poput teniske loptice.

Najteže je bilo u Pančevu, gde je padao grad veličine pesnice.

.

.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nevreme i u NS, vetar lomio drveće i nosio reklame /FOTO

Izvor: B92, 27.Jun.2016

Beograd -- Nevreme sa olujnim vetrom pogodilo je Beograd, ali i Novi Sad gde je od jakog vetra padalo je drveće, tende i bilbord reklame...Jak vetar napravio je veliku pometnju u centru grada, gde su padali suncobrani iz bašti kafića. Oboreno je i nekoliko saobraćajnih znakova...Intervenisale su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.