Nova fabrika vode za građane Užica do kraja 2017. godine

Izvor: Press, 27.Jun.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fabrika vode za građane Užica do kraja 2017. godine

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović i gradonačelnik Užica Tihomir Petković potpisali su danas ugovor o finansiranju radova na rekonstrukciji fabrike vode za piće "Petar Antonijević", ukupne vrednosti 400 miliona dinara.
foto: tanjug.rs
Podpredsednica vlade Zorana Mihajlović i gradobačelnik Užica Tihomir Petković potpisali su danas ugovor o finansiranju radova na rekonstrukciji fabrike vode >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za piće "Petar Antonijević", ukupne vrednosti 400 miliona dinara.
Mihajlović je nakon potpisivanja ugovora rekla da je 360 miliona dinara obezbeđeno preraspodelom sredstava iz budžeta Ministarstva zato što je ovo jedan od prioritetnih projekata. 
Prema njenim rečima, tender za projekat će biti raspisan za 7 do 10 dana.
Mihajlović je pozvala sve kompanije da se jave i eventualno udruže kako bi zajedno mogle da rade na ovom ozbiljnom infrastrukturnom projektu.
Građani Užica, kazala je, moći će da koriste vodu za piće već posle prve faze a obe faze projekta biće završene do kraja 2017. 
Ministarka je podsetila na obećanje tokom kampanje da će se raditi na rekonstrukciji i dogradnji postrojenja za prečišćavanje vode rečima: "Kako sam obećala - tako radimo".
Gradonačelnik Užica Petković je rekao da je obaveza grada da tokom ove godine izdvoje 5 miliona dinara a sledeće 35 miliona dinara kako bi projekat bio realizovan
On je reako da je ovo najznačajniji projekat za Užice.
"Krajnji posao ujedno i najvažniji, je trajna sanacija akumulacije vrutsi gde ćemo uz pomoć vlade raditi na kvalitetnom projektu i aplicitari za novac iz EU fondova".
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.