Nordderby: Duel slavnih u borbi za opstanak!

Izvor: Mondo, 23.Nov.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nordderby: Duel slavnih u borbi za opstanak!

Bivši prvaci Nemačke, HSV i Verder odigrali su 101. "Derbi severa" u kojem je tim iz Hamburga prekinuo crnu tradiciju.

Foto: Guliver/Getty Images/Martin Rose

Dva bivša prvaka Nemačke, sa ukupno deset titula, odigrala su 101. "Nordderby", odnosno "Derbi severa".

Hamburger Šport Ferajn uspeo je da prekine crnu seriju u mečevima sa omraženim Verderom iz Bremena - 2:0 (0:0) u meču 12. kola Bundelige.

Duel slavnih, koji se ove sezone nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u borbi za opstanak, rešen je u finišu utakmice. Prvo je Artjoms Rudnevs načeo "zelene" golom posle greške odbrane, u 84. minutu, da bi onda domaćin uspeo da kazni opštu ofanzivu gostiju u nadoknadi vremena i na bizaran način završi kontru "3 na 0".

Naime, "plavo-beli" su istrčali kontru u kojoj su trojica igrača bili sami pred golmanom Verdera Rafaelom Volfom, Pjer-Mišel Lasoga dodao je do Tolgaja Arslana, a ovaj, iako pred sobom nije imao nikoga, uspeo je da pogodi stativu sa tri metra (!?) i potom bude miljenih sreće, jer je Volf pokušavajući da uhvati loptu koja je "šetala" po gol-crti, postigao smešan autogol.

Završio je s loptom u mreži...

All Goals - Hamburger 2-0 Werder Bremen - 23-11...by Bundes_Liga

Bio je to kraj utakmice, posle koje je HSV smanjio zaostatak za rivalom u bundesligaškim mečevima (32-33-36).

Verder je u poslednjih šest derbija imao pet pobeda i poraz od 2:3 (januar 2013). Hamburg ima šest titula prvaka Nemačke, poslednju osvojenu 1983. kada je ekipa postala i prvak Evrope, dok Verder ima četiri titule, treću osvojenu 1993, a četvrtu 2004. godine.

Tada je za "zelene" sa "Vezera" igrao i naš Mladen Krstajić.

HSV je drugom pobedom u tri kola, stigao do 12 bodova i 15. pozicije, iznad Borusije Dortmund, koja je trenutno na mestu koje vodi u plej-aut za opstanak u Bundes ligi. Verder, koji je u prethodne dve utakmice zabeležio dve pobede nad Majncom i Štutgartom, ostao je ispod crte sa deset bodova.

Pre trijumfa nad Majncom, Verder u devet kola nije imao nijednu pobedu, a sada može da bude "feneraš" ukoliko Štutgart u poslednjoj utakmici 12. runde nadigra Augsburg kod kuće.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.