Nizam: Elma Đusinac u imigracionom centru, istraga u toku

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2015, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nizam: Elma Đusinac u imigracionom centru, istraga u toku

SARAJEVO - Pripadnici SIPA-e uhapsili su u Kalesiji Elmu Đusinac, koja se može dovesti u vezu s terorizmom i koja je predstavljala moguću prijetnju.

Pored SIPA-e, u cijelu akciju bilo je uključeno i Tužilaštvo BiH te Služba za poslove sa strancima. Kako je potvrdio Izet Nizam v.d. direktora Službe za poslove sa stranicma Đusinac je preuzeta i smještena u Imigracioni centar.

„Sutra ćemo imati detaljne informacije. Stav Kolegija je da se ne iznose detalji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Lice smo preuzeli smjestili u Imigracioni centar i sada se vrši registarcija, vjštačenja i do ujutru ćemo imati više detalja. Sve što bih više rekao više u ovom trenutku bilo bi neozbiljno“, istakao je Nizam.

Zajedno s Elmom uhapšen je i njen suprug Enes Mešić koji je već ranije hapšen kao član grupe Bilal Bosnića u akciji "Damask".

Nizam nije mogao niti želio potvrditi pisanja medija da je Mešić sada iskorišten kao svojevrsni mamac kako bi se došlo do Elme Đusinac koja je predstavljala prijetnju po sigurnost BiH.

 „To ne mogu govoriti. Sve što kroz istragu saznamo podijelit ćemo s javnošću kada dođe vrijeme za to“ dodao je Nizam.

(NN, nap.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.