Niška Banja: Nišlija iz Švajcarske gradi alpsko selo

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška Banja: Nišlija iz Švajcarske gradi alpsko selo

Švajcarsko etno seoce uskoro bi moglo da "nikne" na desnoj strani brda kod Niške Banje. To bi bo etno kompleksa sa bungalovima, spa centrom i sportskim terenima.

 

Naime, na tom placu i dalje nema struje, i nije izvesno kada će je biti. Conić, Nišlija koji već godinama živi u Švajcarskoj, kaže, da je odlučio da sagradi ovaj kompleks jer njegov rodni grad, za razliku od mnogih drugih mesta u Srbiji koje je posetio, godinama turistima nije ponudio ništa novo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

Ideju za ovakav kompleks dobio je, kaže, gledajući idilične alpske kućice, pa će, po projektu, svi objekti u Niškoj Banji biti građeni u tom stilu. Otuda i ime - "Swiss Village".

Planirano je da "Švajcarsko selo", površine od 2.200 metara kvadratnih, u prednjem delu ima prijemni objekat sa recepcijom, gde bi se turisti prijavljivali. U ovom objektu, u prvom delu etno sela, biće i veliki restoran, kao i spa centar sa đakuzi kadama i drugim sadržajima za relaksaciju i odmor. Spa centar bi trebalo da ima i salon za masaže.

 

Deo za smeštaj turista je u zadnjem delu kompleksa. Planirano je dvadesetak bungalova od drveta "u švajcarskom stilu". Te kućice će biti prostrane i svetle, uglavnom prizemne, a neke i na dva nivoa.

 

Ipak, i pored problema na koje ukazuje Conić kaže da neće odustati od planirane investicije. Planirano je da "švajcarsko selo" bude smešteno na desnoj strani brda kod Niške Banje, udaljeno oko 600 metara od hotela "Srbija".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Niška Banja: Nišlija iz Švajcarske gradi alpsko selo

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012

Švajcarsko etno seoce uskoro bi moglo da "nikne" na desnoj strani brda kod Niške Banje. To bi bo etno kompleksa sa bungalovima, spa centrom i sportskim terenima... ..Naime, na tom placu i dalje nema struje, i nije izvesno kada će je biti. Conić, Nišlija koji već godinama živi u Švajcarskoj,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.