Nikolić: Vučić i ja smo tim

Izvor: Press, 18.Dec.2014, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Vučić i ja smo tim

"Vučić i ja sarađujemo i razmimoilazimo se 22 godine. Nikada se nisam trudio da svoje saradnike pretvorim u sebi slične, a to tek ne bi uspelo kod Vučića. On je svoj i sad kada bi čovek pokušavao da mu na silu neke stavove natera u glavu, to bi dovelo do sukoba. Ja to ne radim" rekao je Nikolić u intervju NIN-u.
Nikolić je rekao da Vučić ima težak i odgovoran posao i da u tom poslu vuče svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poteze, a da se premijer sa njim konsultuje kada misli da je potrebno.

Kako je rekao njihov odvojeni rad bez previše zajedničkog pojavljivanja "podgrejao" je priče koje postoje već 22 godine.

"Onda je postalo jasno da mi treba da se pojavljujemo češće zajedno. A i što ne bismo. Potpuno smo na istoj liniji..." rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, onima kojima je u interesu da na Srbiju vrše veći uticaj nego što vrše je u interesu da Vučić i on ne budu na funkciji i dodao da je i Vučiću lakše kada zna da ima podršku predsednika Republike.

"Aleksandar Vučić i ja smo tim. Ako se tim razbija, verovatno se ide na to da ću ja prvi da odem, jer mi je dosta svega. A ja vam kažem da neće da valja ako se taj tim razbije! I ne može da se razbije dok sam ja pri ovoj pameti. Uvek ću da pomognem Vučiću, pa ću čak da uradim nešto što je njegova želja, a mislim da je moglo i drugačije. Samo da ovaj tim ostane", rekao je Nikolić.

Nikolić smatra da tim Vučić-Nikolić na domaćoj političkoj sceni smeta svima, uključujući i koalicione saradnike. 

Na pitanje da li misli na prvog potpredsednika Vlade Ivicu Dačića Nikolić kaže:

"Mislim na one koji sa nama sarađuju. Svako u inostranstvu posmatra sa svoje tačke gledišta i ako se govori o tome, što je delimično tačno, da sam ja više privržen Istoku, iako na mene ne mogu da utiču ni Putin, niti Angela Merkel, a da Vučić naginje Zapadu - iako znam da mu je cela porodica rusofilska i ne može on baš iz tog okvira previše da izađe - onda biste mogli da kažete da ni Rusima ne odgovara da budemo u timu Vučić koji bi više voleo EU i ja koji bi vise voleo Rusiju", pojašnjava Nikolić.

Isto tako može se reći, smatra on, da ni Briselu ne odgovara takva konstelacija odnosa, a u stvari je to, kako naglašava, "naša najveća snaga koju bi možda mnogi želeli da slome zato što tek sa tom snagom možemo da vodimo politiku kakvu Srbija sada vodi.

"Ne komanduju nam ni Moskva, ni Peking, ni Vašington ni Brisel. Mi odlučujemo o tome šta je najbolje za Srbiju i ne dopuštamo da se bilo kakvi pritisci reperkutuju na našu politiku. Ako bi se tim razdvojio, ako ode bilo ko od nas dvojice, bila bi to pretpostavka za svrstavanje na neku stanu, što nije dobro za Srbiju", zaključuje Nikolić.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.