Nikolić: Dačić je lud ako misli mene da smeni!

Izvor: Kurir, 30.Avg.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Dačić je lud ako misli mene da smeni!

Šef države tvrdi da mu lider SPS nije konkurencija, te poručuje da s njim sigurno nešto nije u redu ako u drugoj godini njegovog mandata priča da će biti predsednik Srbije

BEOGRAD - Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, obrušio se na Ivicu Dačića, ministra spoljnih poslova, i to zbog njegove ambicije da bude sledeći šef države!

Praktično čim je Dačić izrazio želju da mu sledeće radno mesto bude na Andrićevom vencu, Nikolić je brže-bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << opleo po koalicionom partneru.

Iako, kako je rekao, ne potcenjuje i ne ponižava ljude, Nikolić je na pitanje novinarke sarajevske Federalne TV da li je tačno da mu je Dačić najozbiljnija konkurencija na narednim predsedničkim izborima odgovorio:

- Da li stvarno mislite da on može da mi bude konkurencija?! Ako u drugoj godini mog mandata neko počne da priča da će biti predsednik Srbije, onda nešto s njim nije u redu - naveo je Nikolić.

Uzda se u Ustav

Nikolić je potom objasnio da će njegov mandat trajati onoliko koliko to predviđa Ustav zato što o tome koliko je on dobar ne odlučuje nijedan pojedinac niti politička stranka, već građani na referendumu.

- A pošto ja najviše putujem Srbijom, vrlo dobro znam da bih danas ubedljivije pobedio nego na prethodnim izborima - kazao je Nikolić.

Ivica Dačić nije odgovarao na pozive Kurira, dok politički analitičar Đorđe Vukadinović kaže da postoji izvesna dilema da li je ova Nikolićeva izjava slučajnost, u šta, kako kaže, sumnja, ili deo jedne šire kampanje SNS protiv Dačića.

Bez ljubavi

- Ali šta god da je, očigledno je da je odnos SNS i SPS daleko od toga da između njih cveta ljubav. Liči na predizbornu kampanju koja je prerano počela i pokazuje Nikolićevu nervozu. Međutim, pitanje je da li će se menjati Ustav i kako će se onda birati predsednik, pa je sve to ne samo preuranjeno već i bespotrebno. Možda se tenzije između SNS i SPS slegnu, ali one postoje i suštinski se neće promeniti - navodi Vukadinović.

Bože blagi

ČLANICE EU TUKU VESLIMA

BALKANSKU SIROTINJU

Komentarišući berlinsku konferenciju o državama zapadnog Balkana, koja je održana na inicijativu nemačke kancelarke Angele Merkel, Nikolić je rekao da te države mnogo toga koči na njihovom evropskom putu.

- Koči nas ta kriza proširenja EU. Znate kako vam je sa članicama EU? To su kao putnici koji su bili na brodu koji tone i upali u čamac i sada veslima tuku one koji žele da uđu u taj čamac. To su pre svega nove članice u odnosu na nas koji tamo želimo da budemo. Oni su se tamo smestili, a ako dođemo i mi, balkanska sirotinja, onda je to veoma egoističan pristup i mislim da to odgovara i velikim državama - slikovito je dočarao naš položaj predsednik Srbije.

REAGOVANJA

Zoran Babić, SNS:

Dačiću, samo sanjaj

Što se tiče Ivice Dačića i njegovih snova da postane predsednik države, pa snovi se često ne ostvaruju. Jedno je sanjati da postaneš predsednik, a drugo je odluka građana. Neuporediva je politička težina između Tomislava Nikolića i Ivice Dačića, to su, uostalom, rekli i građani na izborima.

Đorđe Milićević, SPS:

Dačić jedan od

najozbiljnijih kandidata

Nisam pročitao Nikolićevu izjavu. Ipak, mogu da kažem da ćemo mi o predsedničkim izborima razgovarati kad do toga dođe i ubeđen sam da će Dačić biti jedan od najozbiljnijih kandidata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.