Nikola Rakočević o bioskopu Zvezda: Ovo će biti velika pobeda malog čoveka nad novcem

Izvor: Kurir, 26.Nov.2014, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Rakočević o bioskopu Zvezda: Ovo će biti velika pobeda malog čoveka nad novcem

Saradnjom institucija koje imaju veze sa filmom, Zvezda bi mogla da postane oaza za ljude koje film podstiče na život

Grupa mladih umetnika, studenata i građana, okupljenih u Pokret za okupaciju bioskopa, oživela je kino-dvoranu Zvezda, a i za poduhvat dobila podršku političara.

O daljim koracima u akciji govorilo se i na Odboru Skupštine Srbije za kulturu i informisanje, gde je reditelj Srđan Dragojević izneo konkretne predloge kako da se prostor oduzme sadašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vlasniku i dodeli mladima.

- Pozvaćemo i Tužilaštvo za privredni kriminal da i ono da svoj sud o ovoj privatizaciji. Moram reći, bez ikakvog partijašenja, da kada prođem pored izgorele Kozare, zatvorenog Jadrana i ruiniranog Balkana, pomislim na DS i G17 plus. Te dve partije su udarile ekser na sanduk beogradskih bioskopa - rekao je Dragojević.

Današnji repertoar u Zvezdi

- 16.00 - Kratki filmovi Želimira Žilnika

- 18.00 - Otvoreni razgovori: Debata o privatizaciji „Beograd filma“

- 20.00 - Pank nije mrtav (Vladimir Blaževski), gost V. Blaževski

- 00.00 - Trilogija Apartman: Odvratnost (Roman Polanski)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.