Nikodijević: Ne mogu pahulje u letu da se hvataju

Izvor: B92, 11.Jan.2017, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikodijević: Ne mogu pahulje u letu da se hvataju

Beograd -- Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević kaže da je situacija sa saobraćajem kakva je bila u prestonici jutros uobičajena kada sneg pada 20h neprekidno.

"Iste probleme imaju i drugi veliki, bogatiji gradovi, imaju ih i Njujork i Berlin, imamo ih i mi. Još niko nije smislio sistem da hvata pahulje u letu", rekao je Nikodijević.

Kako je rekao, važno je da na kolovozu nema poledice, a zastoji nastaju zbog bljuzgavice koja se stvara usled stalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << padavina.

"Čim padavine stanu, očistićemo bljuzgavicu i saobraćaj će biti normalizovan", rekao je on.

Sve toplane rade normalno, dodao je Nikodijević, ali je naveo da ima problema sa pucanjem vodovodnih cevi, koje rešavaju ekipe "Vodovoda".

"Ove godine sledi zamena 70 kilometara cevi u gradu. Da je neko svake godine ulagao u obnovu 70 km infrastrukture, danas ne bismo imali taj problem. Mi od njega ne bežimo, već očekujemo da ga rešimo", zaključio je Nikodijević.

Saobraćaj u Beogradu je zbog snega bio veoma otežan tokom jutarnjeg špica, a gradonačelnik Siniša Mali je rekao da će do večeri, nakon što prestanu padavine, sve ulice biti raščišćene.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Možda ne mogu da hvataju pahulje, ali ih duvaju /VIDEO

Izvor: B92, 11.Jan.2017

Beograd -- Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je da još "nije izmišljen sistem koji hvata pahulje u letu", ali se gradski komunalci snalaze kako mogu...Nikodijević je tokom prilično haotičnog jutra u prestonici rekao da svi veliki gradovi u svetu imaju probleme sa snegom, od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.