Niko nije mogao da za tri minuta izračuna ekonomske rizike kao Vučić, nisam srećna što odlazi sa mesta premijera

Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niko nije mogao da za tri minuta izračuna ekonomske rizike kao Vučić, nisam srećna što odlazi sa mesta premijera"

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da nije srećna što Vlada Srbije mora da dobije novog premijera.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o potencijalnom kandidatu za funkciju novog predsednika vlade, Tabaković je rekla da uštede od 148,4 milijarde dinara koje je privrede ostvarila od 2014. do 2016. godine ne bi bile moguće da nije bilo politike koju je vodila Vlada premijera Aleksandra Vučića.

"Postoji veliko opterećenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za bilo kog naslednika Aleksandra Vučića, jer će teško neko drugi imati toliku posvećenost i toliko poznavanje stvari", rekla je Tabaković na konferenciji za novinare.

Kako je objasnila, na sednicama vlade kojima je prisustvovala, niko nije mogao da u samo tri minuta izračuna fiskalne rizike od, primera radi, zapošljavanja jednog profesora, i to ne samo za dati trenutak već i na srednji rok, kao što je to mogao Aleksandar Vučić.

"Brinem zbog toga", rekla je Tabaković, ali je dodala da to ne znači da nije optimista.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Niko nije mogao kao on, brinem zbog toga"

Izvor: B92, 19.Maj.2017

Beograd -- Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da nije srećna što Vlada Srbije mora da dobije novog premijera...Odgovarajući na novinarsko pitanje o potencijalnom kandidatu za funkciju novog predsednika vlade, Tabaković je rekla da uštede od 148,4 milijarde dinara koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.