Nijemci sve više strahuju od azilanata i terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nijemci sve više strahuju od azilanata i terorizma

BERLIN - Nijemci, koji se najviše plaše prirodnih katastrofa, strahuju sve više od terorizma i azilanata, pokazala je godišnja studija "Strahovi Nijemaca", prenose danas nemački mediji.

Prema toj studiji, sačinoj za "R+V Ferziherung" 53 odsto Nijemaca strahuje od prirodnih katastrofa, 52 od terorizma, a od napetosti zbog priliva stranaca, čak 49 odsto njih, prenose danas njemački mediji i navode da se već 25 godina sprovede istraživanja o strahovima Nijemaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Ova, posljednja studija popkazuje, naime, da su Nijemci više zabrinuti zbog  spoljašnjih prijetnji, nego privredne krize ili ličnih muka.

Skoro polovina Nijemaca je na, po prvi put postavljenom pitanju -odgovorila da je zabrinuta da su društvo i institucije u Njemačkoj prepoterećeni kroz aktuelni priliv azilanata i izbjeglica.

Njemačka vlada procjenjuje da će u ovoj godini oko 800 000 izbjeglica i azilanata doći u Njemačku, a mnogi govore i o mogućnosti rasta tog broja za slijedeću godinu, prenose mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.