Nigerija: 26 poginulih od bombi

Izvor: B92, 23.Dec.2014, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija: 26 poginulih od bombi

Najmanje 26 osoba je poginulo, a 79 ranjeno u dve odvojene eksplozije na severoistoku Nigerije, saopštili su zvaničnici.

U eksploziji automobila-bombe na autobuskoj stanici u gradu Gombe, prestonici istoimene države, poginulo je najmanje 20 ljudi, a ranjeno 60, saopštio je zvaničnik Crvenog krsta Abubakar Jakub.

Najmanje šest osoba je poginulo, a 19 ranjeno u susednoj državi Bauči, zapadno od Gombea, u eksploziji na pijaci, prenela je agencija AP.

Zasad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niko nije preuzeo odgovornost za ove napade, koji, kako navode svedoci, liče na one koje izvode pripadnici ekstremističke grupe Boko Haram.

U gradu Geidan, u državi Jobe, odigrao se još jedan napad u kom je grupa napadača uzvikujući "Alah akbar" otvorila vatru iz vozila.

Prema navodima očevidaca, napadači su upali u lokalni zatvor i oslobodili zatvorenike. Takođe su bacili bombe i uništili policijsku stanicu.

Opšti izbori u Nigeriji zakazani su za 14. februar. Zbog stalnog krvoprolića povećana je zabrinutost za bezbednost u zemlji uoči glasanja, a upozoreno je da bi glasanje moglo biti onemogućeno u velikim delovima na severoistoku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.