Nevreme haralo HR: Obilna kiša i grad, grom izazvao požar

Izvor: B92, 25.Jul.2016, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme haralo HR: Obilna kiša i grad, grom izazvao požar

Zagreb -- Pojedine delove Hrvatske juče popodne i noćas zahvatilo je snažno nevreme praćeno grmljavinom i pljuskovima, a mestimično je padao i grad.

Najgore je bilo u požeškom kraju gde je uz jak vetar deset minuta padao grad, a potom i jaka kiša. U vrlo kratkom vremenu pala je velika količina padavina pa su ulice bile pune vode, javlja Index.hr.

U Novim Mihaljevcima grom je udario u objekt u kojem se nalazilo seno što je izazvalo požar. Vatrogasci su brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reagovali i sprečeno je širenje vatre.

Grad je pogodio Trenkovo i Stražeman, dok je u nekim delovima padao sitan grad pomešan s jakom kišom. Grad je padao i u Đakovu i Kutjevu.

Olujno nevreme pogodilo je i Zagreb. U kratkom vremenskom periodu pala je velika količina kiše, a bujice su preplavile ulice. Duvao je i olujni vetar, a munje su parale nebo.

Danas će u Srbiji biti veoma toplo, ali i promenljivo vreme, a uveče se može očekivati kiša. Opširnije u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nevrijeme poharalo Hrvatsku

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2016

ZAGREB - Pojedine dijelove Hrvatske juče popodne i noćas zahvatilo je snažno nevrijeme praćeno grmljavinom i pljuskovima, a mjestimično je padao i grad...Najgore je bilo u požeškom kraju gdje je uz jak vjetar deset minuta padao grad, a potom i jaka kiša...U vrlo kratkom vremenu pala je velika...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.