Neverovatan fenomen posle 10 godina opet u Kaliforniji (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2017, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatan fenomen posle 10 godina opet u Kaliforniji (VIDEO)

Jake oluje i velika količina padavina u Kaliforniji prouzrokovala je aktiviranje odvoda koji funkcioniše poput onoga u kadi, a predstavlja nesvakidašnji fenomen koji se dešava jednom u deset godina. Pogledajte video...

Ogromna količina padavina i oluje u Kaliforniji podigle su nivo vode u jezeru Berijesa na najviši nivo u poslednjih deset godina što je rezultiralo nesvakidašnjim fenomenom.

Zbog prevelike količine vode u jezeru Berijesa, inače rezervoaru brane >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << „Montičelo“ u okrugu Napa, ponovo je aktiviran odvod koji funkcioniše poput onih u kadi.

Snimak dronom pokazuje kako se voda preliva u kružni prelivnik u jezeru prvi put u poslednjoj deceniji. Na videu ispod možete da pogledate kako se voda nakon teških oluja uliva u slavnu rupu (koja sprečava izlivanje vode iz korita jezera) u jezeru Berijesa u kalifornijskom okrugu Napa.

Jezero se prelilo u odvod kad je nivo vode porastao na 134 metara, što predstavlja drugi najviši rekord.

Saznajte i Redak prirodni fenomen koji se javlja samo nekoliko dana svakog februara

Ova takozvana slavna rupa je osmišljena da zaustavi prelivanje vode iz brane Montičelo (sagrađena između 1953. i 1957. godine stvarajući jezero Berijesa) tako što će umesto prelivanja i većih posledica, sva voda otići u ovaj odvod, prečnika 22 metra i duboke 60 metara, i to kad pređe nivo od 134 metra.

Poslednji put izlivanje vode je zabeleženo u maju 2006. godine.

Pogledajte video:

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.