Neuništivi Berluskoni

Izvor: RTS, 25.Feb.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuništivi Berluskoni

Milanski sud je oslobodio optužbi za podmićivanje bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija. Broj sudskih procesa protiv Berluskonija polako se smanjuje, pošto je ovo tek jedna u nizu pobeda koje je bivši italijanski premijer izvojevao u sudnici.

Sud u Milanu odbacio je optužbu protiv bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija nakon što je njegov advokat dokazao da je slučaj zastareo.

Berluskoni je bio optužen da je podmićivao jednog britanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << advokata. Današnja sudska presuda tek je jedna u nizu Berluskonijevih sudskih pobeda.

Bivši italijanski premijer se danas nije pojavio na sudu, kada je tročlano sudsko veće pročitalo presudu nakon dva sata većanja.

Berluskoni je ranije rekao da nije kriv za podmićivanje advokata, a tužilaštvo je tražilo zatvorsku kaznu od pet godina.

Optužen je da je platio britanskom advokatu Dejvidu Milsu 600.000 dolara za lažno svedočenje u dva sudska procesa koja su se tokom devedesetih godina vodila protiv njega, a u vezi sa poslovanjem njegovih kompanija.

Mils je osuđen 2009. godine za korupciju, ali je presudu poništio najviši italijanski sud zbog zastarelosti slučaja.

Prema ranijoj proceni tužilaštva, ovaj slučaj zastareva u junu, ali čak i taj vremenski okvir ne bi bio dovoljan za dva žalbena postupka koja su potrebna kako bi presuda postala pravosnažna. Odbrana je, međutim, tvrdila da je slučaj već zastareo što je i dokazala na sudu.

Ovaj proces protiv Berluskonija u više navrata je prekidan zbog Berluskonijevih obaveza kao premijera i tokom perioda kada je uživao imunitet.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.