Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanyahu: Oštro kazniti svaki napad u Jerusalemu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu upozorio je u četvrtak da se ne izvode napadi u Jerusalemu nakon što se jedan Palestinac u srijedu zaletio sa svojim vozilom na putnike koji su izlazili iz tramvaja i ubio jednu bebu.

"Jerusalem je bio i bit će vječno glavni grad Izraela. Svaki pokušaj napada na stanovnike Jerusalema bit će oštro kažnjen", navodi se u saopćenju iz Netanyahuovog ureda.

Policija od četvrtka ujutro primjenjuje "nultu toleranciju" u Jerusalemu poslije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << napada koji je izavao strah da se rastuće tenzije ne pretvore u opći nered u palestinskom dijelu grada.

"Vratit ćemo mir i sigurnost u Jerusalem", obećao je Netanyahu u saopćenju.

On je u toku jutra razgovarao sa zvaničnicima izraelske sigurnosti i s policajcem koji je ubio izvršioca napada 21- godišnjeg Palestinca,  pripadnika islamističkog pokreta Hamas.

Ovaj napad, koji je koštao života tromjesečnu bebu, oživio je nerede kakvih je bilo mjesecima u istočnom Jerusalemu koji je Izrael okupirao i pripojio.

Sukobili su se u četvtak Palestinci i izraelski policajci u različitim arapskim četvrtima u istočnom dijelu Jerusalema, javili su dopisnici agencije AFP.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.