Netanijahu: Zapad čini sve veće ustupke Iranu

Izvor: B92, 05.Jul.2015, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu: Zapad čini sve veće ustupke Iranu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu ocenio je da Zapad, sa svakim danom koji prođe, čini sve veće ustupke Iranu u pregovorima oko nuklearnog programa.

Netanjahu je ocenio da napredak u bečkim razgovorima ne predstavlja "proboj, već slom".

Zapadne diplomate nastoje da dođu do završnog sporazuma pre 7. jula, kada je određen novi rok za okočanje pregovora šest svetskih sila sa Teheranom.

Ako se sporazum postigne, rezultat će biti ukidanje dugovečnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sankcija protiv Irana.

Izrael je glasni protivnik popuštanja tih sankcija u zamenu za ograničenja iranskog nuklearnog programa.

Vlasti jevrejske države smatraju da će to samo dovesti do toga da Iran napravi atomsku bombu i da će pomoći islamskoj republici da, kako Izrael tvrdi, proširi svoju globalnu terorističku mrežu. Netanjahu je ove godine žestoko napao preliminarni sporazum postignut sa Iranom

Prema njegovim rečima, finalni ugovor je čak gori od onog koji je omogućio Severnoj Koreji da postane zemlja sa atomskim oružjem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zapad svakog dana čini nove ustupke Iranu

Izvor: Akter, 05.Jul.2015

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu ocenio je danas da Zapad, sa svakim danom koji prođe, čini sve veće ustupke Iranu u pregovorima koji se vode radi ograničavanja nuklearnog programa te zemlje..Netanjahu je ocenio danas da napredak u bečkim razgovorima ne predstavlja "proboj, već slom"...Zapadne...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.