Nestala tinejdžerka Ivana silovana i mučki ubijena

Izvor: Mondo, 02.Okt.2014, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestala tinejdžerka Ivana silovana i mučki ubijena

Policija jutros pronašla telo devojčice Ivane Podraščić, nestale pre više od dva meseca. Za silovanje i ubistvo osumnjičen Darko Kostić, koji je i ranije izvršio više krivičnih dela. Prijavila ga žrtva koju je takođe nedavno silovao!

Foto: Facebook

Beogradska policija pronašla je danas pre podne u Rakovici telo četrnaestogodišnje Ivane Podraščić iz Batajnce i uhapsila Darka Kostića (1975) osumnjičenog da je počinio taj zločin, višestrukog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << počinica raznih najtežih krivičnih dela, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Ubijena je četrnaestogodišnja devojčica Ivana Podraščić i uhvatili smo počinioca. Radi se o zastrašujćem zločinu na koji ne možemo da zatvorimo oči", rekao je ministar.

On je naglasio da moramo kao društvo da uradimo više na zaštiti dece.

"Kao društvo moramo da se ujedinimo u borbi protiv ovakvih zločina. Moramo da preventivno delujemo da se ovakve stvari više ne dešavaju", rekao je ministar.

Direktor policije Miload Veljović rekao je da je telo pronađeno u poodmakloj fazi raspadanja a utvrđeno je, kako je rekao, da je Kostić silovao devojčicu 31. jula, a potom ubio motikom, uvio u ćebe i sunđer i zakopao u dvorištu.

Veljović je rekao da je slučaj otkriven nakon što je 29 septembra jedna devojka koju je Kostić takođe silovao i mučio uspela da se oslobodi, pobegne i prijavi slučaj policiji koja je pretragom terena pronašla telo ubijene devojčice.

Veljović je rekao da je danas teško biti policajac kada gledate neljudske poteze.

"Bio sam danas na uviđaju, kao čovek i roditelj video sam nešto strašno", rekao je Veljović.

Telo Ivane Podraščić, učenice OŠ "Svetislav Golubović - Mitraljeta" iz Batajnice, koja je pre više od dva meseca nestala, beogradska policija pronašla je u napuštenoj kući u Rakovici, preneli su prethodno mediji.

Kako saznaje "Blic", telo devojčice pronađeno je u kući koja se nalazi u poplavljenom delu Rakovice.

Prema tim navodima u istoj kući, napadač je pre dva dana zlostavljao svoju rođaku.

Devojčica je, prema tvrdnji roditelja, 29. jula otišla iz kuće sa prijateljima u "provod" i od tada se nije nikome javila. Njen nestanak policiji je prijavio otac i od tada se vodila kao nestala.

Roditelji su tvrdili da je Ivana i ranije umela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo i da im se ne javi. Ipak, do kraja su verovali da je živa i čak preko medija poručivali da se vrati kući i da neće imati nikakvih problema.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Još jedna žrtva Ivaninog ubice: Silovao me je dva sata i pretio da će mi oteti dete!

Izvor: NaDlanu.com, 03.Okt.2014, 08:51

Kristina Kovačević (22), na osnovu čije prijave je policija uhapsila Darka Kostića i pronašla telo tinejdžerke Ivane Podraščić, ispričala je kroz kakve je muke prošla 29. septembra u napuštenoj kući u Rakovici...Kristina Kovačević samo je jedna u nizu žrtvi višestrukog silovatelja i...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.