Nestabilno vreme, nema opasnosti od izlivanja reka

Izvor: Studio B, 23.Maj.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestabilno vreme, nema opasnosti od izlivanja reka

Narednih dana zadržaće se nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda, dok je iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije poručeno da za sada nema problema sa vodostajima u zemlji.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas Tanjugu da za sada nema opasnosti od izlivanja reka.

Načelnik Sektora za rane najave i upozorenja RHMZO Goran Mihajlović najavljuje da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << narednih dana zadržati nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a da će u prvih 15 dana juna vreme biti nešto bolje.

Mihajlović je za RTS rekao da će u prvih 15 dana narednog meseca vreme biti nešto bolje, ali da će biti uslova za pljuskove i grmljavine u pojedinim danima, što je i karakteristika proleća na ovim prostorima.

U većem delu naredne sedmice, kako je naveo, zadržaće se nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde sa gradom i vetrom.

"Tako će biti veći deo naredne sedmice", rekao je Mihajlović, dodajući da se informacije o vremenu redovno ažuriraju na internet stranici RHMZO.

Na njoj trenutno piše da je žuti meteo alarm na snazi na područjima Banata, Srema, Beograda, Šumadije i Kosova i Metohije.

Piše i da će vodostaji na Kolubari, LJigu, Ubu, Tamnavi, Jasenici, Kubršnici, Crnici i Lepenici biti u merenom porastu danas i sutra i da će se kretati oko upozoravajućih nivoa.

 

Apel Puteva Srbije zbog pljuskova sa grmljavinom

Javno preduzeće "Putevi Srbije" uputilo je apel učesnicima u saobraćaju da na području Rasinskog okruga obrate pažnju zbog najavljenih pljuskova sa grmljavinom.

Prema najavi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, očekuju se lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom i gradom, na području Rasinskog okruga, severno od Aleksinca, u narednih 30 minuta, sa tendencijom premeštanja ka Paraćinu.

Vozači treba da budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.