Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2016, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neshvatljive kritike napora u borbi protiv terorizma"

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Jana Ljubičić rekla je danas da su neshvatljive izjave onih koji kritikuju napore koje Srbija i Republika Srpska ulažu u borbu protiv terorizma.

LJubičićeva smatra da su, u vremenu kada se cijeli svijet bori protiv te pošasti koja je globalna prijetnja, takve optužbe u najmanju ruke neozbiljne i neprimjerene, a prije svega neosnovane.

"Nije jasno kako jačanje kapaciteta u borbi protiv terorizma >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << može dovesti do krize u dobrosusedskim odnosima", izjavila je Ljubičićeva, a saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ona je dodala da je antiteroristička vježba "Drina 2016" izvedena na teritoriji Srbije i da joj je cilj bio jačanje i saradnja u borbi protiv terorizma i svih bezbjednosnih izazova.

"Srbija je suverena država i neće dopustiti da joj bilo ko sa strane određuje šta će raditi na svojoj teritoriji", zaključila je Ljubičićeva.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić nazvao je današnju vježbu "zabrinjavajućim zveckanjem naoružanjem na Drini", ocjenjujući da se time mogu dovesti u krizu dobrosusjedski odnosi BiH i Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.