Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodna nova ulaganja u opremu

TREBINJE - Saradnja svih subjekata zaštite i spasavanja u Trebinju, kao i obučenost jedinica za različite namjene, na zadovoljavajućem su nivou, ali su neophodna nova ulaganja u opremu, rekao je šef gradskog Odsjeka Civilne zaštite Nenad Šarenac.

On je rekao da ova služba u Trebinju raspolaže osnovnom opremom za intervencije prilikom teških saobraćajnih nesreća i gašenja požara, ali da su neophodna nova ulaganja.

"U 2015. godini planirana je nabavka nove opreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali sve zavisi od novca, jer sredstva dobijamo samo iz gradskog budžeta", kaže Šarenac.

Komandir Vatrogasnog društva "Lastva" Dragan Paranos ističe da je ovo društvo dobro opremljeno i spremno za reagovanje u vanrednim situacijama.

"Krajem prošle godine od gradske uprave smo dobili određena novčana sredstva za nabavku opreme za vatrogasce i rezervne dijelove za vozila", rekao je Paranos i napomenuo da je prepravljeno jedno, a servisirana sva ostala vozila.

Na poligonu bivše kasarne Vojske Republike Srpske danas je izvedena i pokazna vježba spašavanja unesrećenih iz zapaljenih automobila i gašenje požara na otvorenom.

U Republici Srpskoj se 1. mart obilježava Dan civilne zaštite.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.