Neočekivani oporavak ekonomskog poverenja u evrozoni

Izvor: Press, 29.Jul.2016, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neočekivani oporavak ekonomskog poverenja u evrozoni

Ekonomsko poverenje u evrozoni se u julu neočekivano oporavilo, što ukazuje na prigušen direktni uticaj Bregzita po privredni rast, javlja agencija "Blumberg".
Foto freeimages-pipp
BRISEL - Ekonomsko poverenje u evrozoni se u julu neočekivano oporavilo, što ukazuje na prigušen direktni uticaj Bregzita po privredni rast, javlja agencija "Blumberg".
Indeks poslovnog i potrošačkog poverenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je u julu porastao na 104,6 poena sa 104,4 poena iz juna, saopštila je danas Evropska komisija, dok su ekonomisti koje je anketirao "Blumberg" očekivali pad indeksa na 103,5 poena.
Poverenje je poraslo u gotovo svim sektorima, a privredni rast evrozone je verovatno usporio na 0,3 odsto u drugom kvartalu sa 0,6 odsto iz prva tri meseca ove godine, prema "Blumbergovoj" anketi.
Iako je Međunarodni monetarni fond nedavno upozorio na značajno povećanje rizika po rast globalne ekonomije posle Bregzita, kreatori politika širom sveta nisu poklekli pred takvom vrstom pesimizma.
Predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi je izjavio da ranim procenama ekonomskog uticaja Bregzita treba prići uz "dozu opreza".
Evropska služba za statistiku Evrostat će sutra objaviti preliminarne podatke o BDP-u evrozone, zajedno sa podacima o nezaposlenosti i inflaciji.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.