Neno Belan 24. decembra u Bečeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neno Belan 24. decembra u Bečeju

U velikoj sali Gradskog pozorišta u Bečeju, u sredu 24. decembra koncert će održati Neno Belan & Fiumens.

Neno Belan je karijeru počeo kao pevač popularnog splitskog sastava Đavoli, s kojima je u kratkom roku postigao veliki uspeh na području bivše Jugoslavije, te ostavio pregršt hitova, kao što su "Pričaj mi o ljubavi", "Stojin na kantunu", "Bambina", "Dani ljubavi", "Ja volim je", "Ostani uz mene", "Dugo toplo ljeto", i druge.

Nakon raspada sastava 1992. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine seli u Zagreb, a 1995. godine i u Rijeku, te nastavlja sa uspešnom solo karijerom i održava kvalitetan stvaralački kontinuitet, tako da je i 1990-ih godina objavio niz uspešnih pesama - "Sunčan dan", "Vino noći", "Rock galama", "Dotakni me usnama", "Ponoćna zvona", "Ivona" i druge, a danas je solo izvođač uz prateće Fiumense. Njegova muzika je pod direktnim uticajem The Beatlesa i The Beach Boysa, i rock'n'rolla 1950-ih i 1960-ih godina, kao i dalmatinskih etno melodija i talijanskog belcanta, odnosno kancone.

Koncert je zakazan za 20 časova, a ulaznice staju 500 dinara u pretprodaji i 700 dinara na dan koncerta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.