Nemanja nepoželjan u Novom Pazaru

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2016, 02:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemanja nepoželjan u Novom Pazaru

Nakon desetogodišnje borbe da bistu Stefana Nemanje, osnivača prve srpske države i oca Svetoga Save, delo poznatog vajara Kolje Milunovića, postavi u centru Novog Pazara, na početku Nemanjine ulice, predsednik udruženja Ras i dugo godina organizator manifestacije Nemanjin deževski sabor dr Dobrosav Nikodinović odlučio je da se odseli iz Novog Pazara i da Nemanjinu bistu, koja je deceniju čamila u trezoru jedne novopazarske banke, preseli na sigurno u Beograd.

- Sve smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pokušali da Nemanja, simbol prve srpske vlasti bude tamo gde je opština, odnosno vlast - na početku Nemanjine ulice tik uz opštinu koja takođe simbolizuje vlast, i uvek smo odbijani sa raznim i često smešnim odgovorima. Jednostavno, verski i politički ekstremisti nisu dozvolili da Nemanjina bista bude u Novom Pazaru, čak su nam savetovali da je ne postavljamo, jer će brzo biti polomljena i da gradske vlasti Nemanji ne mogu da garantuju bezbednost. Zasad je bista na sigurnom u Beogradu, neću reći gde kako neki mudžahedin ne bi došao da je polomi, možda ćemo je vratiti u Deževu ili na plato ispred Đurđevih stupova gde bi trebalo izgraditi Memorijalni kompleks Stefan Nemanja - kaže Nikodinović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nemanja nepoželjan u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 25.Jul.2016

Novi Pazar – Nakon desetogodišnje borbe da bistu Stefana Nemanje, osnivača prve srpske države i oca Svetoga Save, djelo poznatog vajara Kolje Milunovića, postavi u centru Novog Pazara, na početku Nemanjine ulice, predsjednik udruženja Ras i dugo godina organizator manifestacije Nemanjin deževski...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.