Nemačka udara packe Austriji jer ne podržava kurs štednje!

Izvor: Kurir, 04.Maj.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka udara packe Austriji jer ne podržava kurs štednje!

"Kao što su sve zemlje članice uključene u donošenju evropskih odluka Austrija teži ka tome da se skriva iza nekog kada postaje neprijatno", rakao je predsednik Bundestaga Norbert Lamert

BEČ - Predsednik nemačkog Bundestaga Norbert Lamert kritikuje Austriju jer je uvek podržavala kurs štednje u EU, mada sada to odbacuje. U intervjuu bečkom nedeljniku "Profil" Lamert je odbacio kritike austrijskog kancelara Vernera Fajmana upućene na računa nemačke kancelarke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Angele Merkel i njenog kursa štednje.

"Kao što su sve zemlje članice uključene u donošenju evropskih odluka vi težite ka tome da se skrivate iza nekog kada postaje neprijatno", uzvratio je oštro predsednik Bundestaga.

On je poručio da mu nije poznato da je austrijska vlada predložila neku drugu politiku. Lamert je podsetio da su mere EU za Grčku bile jednoglasno donete.

"Ne postoji nikakva nemačka politika prema Grčkoj", naglasio je on dodajući da su sporazumne obaveze zemalja Unije sa Grčkom podržale kako Austrija, tako i Nemačka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.