Nemačka očekuje 300.000 migranata ove godine

Izvor: B92, 28.Avg.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka očekuje 300.000 migranata ove godine

Berlin -- Nemačka očekuje u toku ove godine ulazak 300.000 migranata, izjavio je načelnik Saveznog zavoda za migraciju i izbeglice Frank Jirgen Vajze.

"Kancelarija će sa teškoćom rešiti pitanja novih migranata ali sam uveren da broj neće premašiti predviđenu cifru", rekao je Vajze.

Više od milion migranata sa Bliskog istoka, Avganistana i Afrike ušli su u Nemačku prošle godine.

Nemačko ministarstvo unutrašnjih poslova kaže da je više od 390.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi podnelo zahtev za azil u prvih šest meseci ove godine, ali nije poznato koliko njih je stiglo u zemlju u toku prethodne godine, piše BBC.

Vajze navodi da će Nemačka pokušati da "obezbedi mesta za sve migrante na tržištu rada ali da integracija migranata u nemačko društvo zahteva mnogo više vremena i para".

Ankete su i ovog meseca pokazale da više od polovine Nemaca smatra politiku kancelarke Angele Merkel "otvotrenih vrata" pogrešnom.

Takođe, porasla je podrška grupama koje se protive boravku migranata u njihovoj zemlji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.