Nemačka: Mačetom napao prolaznike, ubijena žena

Izvor: B92, 24.Jul.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Mačetom napao prolaznike, ubijena žena

Štutgart -- Jedna žena je ubijena, a još dve osobe su povređene kada je nepoznati muškarac napao prolaznike mačetom.

Incident se dogodio u gradu Rojtlingen u blizini Štutgarta.

Nemački mediji su javili da su napadač mačetom i ubijena žena bili bliski i radili u istom snek baru, pa se spekuliše da je možda u pitanju bio zločin iz strasti.

Policija je navela da se napadač prvo raspravljao sa ženom koju je ubio, a potom je ranio drugu ženu i jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muškarca, prenose agencije.

Policija je potvrdila da je napadač uhapšen.

Nemačka policija saopštila je da nema dokaza da je napad mačetom, koji je na jugu zemlje izveo sirijski izbeglica, teroristički napad.

"U ovoj fazi istrage ništa ne ukazuje na teroristički napad", saopštila je policija, preneo je AFP.

Motiv napada još nije poznat, a na fotografijama koje kruže društvenim mrežama vidi se da je policija savladala napadača.

Zločin se dogodio u blizini prodavnice kebaba, a policija je saopštila da veruje da je napadač delovao sam.

Da podsetimo, u napadu koji se dogodio pre dva dana u Minhenu, osamnaestogodišnji Nemac iranskog porekla usmrtio je najmanje devet osoba kada je otvorio paljbu ispred šoping centra "Olimpija", a potom izvršio samoubistvo.

Pre nešto manje od nedelju dana, još jedan tinejdžer ranio je oko 20 osoba kada ih je sekirom napao u vozu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njemčka: Prolaznike napao mačetom, ubijena žena

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2016

ŠTUTGART - Jedna žena je ubijena, a još dvije osobe su povrijeđene kada je nepoznati muškarac napao prolaznike mačetom...Incident se dogodio u gradu Rojtlingen u blizini Štutgarta...Kako prenosi Bild, nepoznati muškarac je usmrtio ženu mačetom. Policija je savladala napadača i uhapsila ga,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.