Nema razloga za štrajk prosvetara

Izvor: Beta, 01.Okt.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema razloga za štrajk prosvetara

BEOGRAD, 1. oktobra 2014. (Beta) - Ministar prosvete Srdjan Verbić izjavio je u sredu da prosvetni radnici nemaju razloga za štrajk i da novca u Srbiji nema "za bilo kakvo povećanje zarada".

Povodom najave predstavnika četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika da će sutra štrajkovati zbog najavljenog smanjenja plata, Verbić je agenciji Beta rekao da je "nezadovoljstvo prosvetnih radnika opravdano", ali da, po njemu potrebe za štrajkom nema.

"Prosvetni >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << radnici nisu na tržištu i ne mogu sami da odredjuju cenu svojih usluga. Ne mogu sami da zaradjuju i svoj materijalni položaj ne mogu samoinicijativno svojim radom da poboljšaju. Njihov materijalni status zavisi od finansijske situacije u celoj državi", kazao je ministar prosvete.

Verbić je rekao da novca nema i da je nužno da se zarade iz budžeta smanje, kao i da to pogadja i prosvetne radnike.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verbić: Para nema, čemu štrajk prosvetara?

Izvor: Mondo, 01.Okt.2014

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas da prosvetni radnici nemaju razloga za štrajk i da novca u Srbiji nema "za bilo kakvo povećanje zarada"...Foto: Beta/Nenad Petrović..Povodom najave predstavnika četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika da će sutra štrajkovati zbog najavljenog...

Nastavak na Mondo...

"Prosvetari, džaba štrajkujete: Para nema, pa nema"

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2014

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da prosvetni radnici nemaju razloga za štrajk i da novca u Srbiji nema "za bilo kakvo povećanje zarada". ..Nezadovoljstvo prosvetara opravdano, ali nema potrebe za štrajkom, jer oni nisu na tržištu i ne mogu sami da određuju cenu svojih usluga: Verbić.. ..Povodom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.