“Neka se spreme komandanti OVK”

Izvor: Mondo, 02.Sep.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Neka se spreme komandanti OVK”

Uz tekst pod naslovom "Specijalni sud dolazi, neka se spreme komandati OVK", prištinski dnevnik Bota sot objavio je jutros fotografije visokih funkcionera aktuelne vlasti.

Foto: bota sot/printscreen

Među njima su Hašim Tači, Kadri Veselji i Agim Čeku.

Dnevnik konstatuje da je formiranje Specijalnog suda posledica nefunkcionisanja pravnog sistema na Kosovu.

Uz trojicu pomenutih, objavljene su i fotografije jednog od osnivača OVK Azema >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Sulje, potpredsednika kosovske skupštine Džavita Halitija i šefa parlamentarne grupe DPK Adema Grabovcija.

List navodi da će se Specijalni sud baviti borbom OVK, ali i da će sudski procesi u tom sudu demantovati tvrdnje Dika Martija, te da će se doći do zaključka da je ta borba bila čista i da je bila odbrambena od, kako se tvrdi, režima bivšeg sprskog redsednika Slobodana Miloševića.

Na pitanje lista koje je mere preduzelo Ministarstvo pravde vlade Kosova, resorni ministar Hajredin Kuči je rekao da je "sada sve u rukama međunarodnih faktora".

Zamenik ministra lokalne samouprave Bajram Gecaj očekuje da će se Sud baviti pravdom na, kako kaže, pravi i odgovoran način.

"Dosadasnja iskustva sa slicnim sudovima nisu i baš najbolja ali se nadamo da ce Specijalni sud da obrazlozi njegovo formiranje", rekao je Gecaj.

Inače, u ponedeljak je u kosovskom Službenom listu objavljena odluka o formiranju Specijalnog suda, a prema zakonu ona stupa na snagu 15 dana od dana objavljivanja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.