Neka bude korektno, u punoj Areni!

Izvor: Mondo, 26.Nov.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neka bude korektno, u punoj Areni!

Prvog dana prodato je skromnih 5.000 ulaznica za utakmicu Zvezda - Neptunas, pa su navijači reagovali akcijom na internetu.

Foto: navijači Zvezde

Ekipa Crvene zvezde Telekom u četvrtak od 19.00 igra utakmicu koju "mora" da dobije, da bi u poslednja tri kola ušla sa realnim izgledima za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

U Kombank arenu stiže litvanski Neptunas, "na papiru" neatraktivan rival, ali koji takođe ima skor 3-3 i dokazao je da nije zalutao u elitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << takmičenje - mada je u gostima ubedljivo poražen i u Vitoriji i u Istanbulu.

Zvezda će ovaj meč, po svemu sudeći, igrati u specifičnoj atmosferi, jer su Delije najavile da u znak žalosti za ubijenim drugom Markom Ivkovićem, protiv Neptunasa neće biti verbalne podrške timu.

U utorak, prvog dana prodaje ulaznica, rezultati su bili slabiji u odnosu na prethodne tri evroligaške utakmice, pa su navijači preko foruma na internetu i društvenih mreža spontano krenuli u akciju "podizanja svesti" o važnosti dolaska u Arenu.

Napravljena je serija fotografija sa parolom "Neka samo Markova stolica ostane prazna", kao apel da tribine budu ispunjene do (pret)poslednjeg mesta i da crveno-beli momci bar kroz prisustvo navijača dobiju preko potrebnu energiju.

Klub je, istovremeno, izdao saopštenje, u kome podseća da je već nekoliko puta kažnjavan od strane Disciplinskog sudije Evrolige i naglašava da će posle tragedije koja je obeležila gostovanje Galatasaraju, utakmica Zvezda - Neptunas biti pod posebnom pažnjom zvaničnika.

Zvezda opominje da bi "bilo kakvo pogrdno skandiranje ili isticanje uvredljivih parola i transparenata na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi, moglo da izazove veoma oštre kazne od strane Evrolige".

Otuda apel da se navija fer i sportski, bez ubacivanja predmeta na teren, korišćenja pirotehničkih sredstava ili lasera.

PAROVI 7. KOLA D GRUPE

četvrtak

Zvezda - Neptunas 19.00

Laboral Kuća - Olimpijakos 20.45

petak

Valensija - Galatasaraj 21.00

TABELA: Olimpijakos 6-0, Zvezda 3-3, Galatasaraj 3-3, Neptunas 3-3, Laboral 2-4, Valensija 1-5.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.